tiistai 13. joulukuuta 2016

Danan tansseja ja juttuja

Koiratanssin alkeiskurssi on nyt taputeltu ja jatkokurssilla kouluttamisen aloitamme heti tammikuussa. Uusien harrastajien kouluttaminen on ollut tosi mukavaa ja antoisaa, ja ryhmälle oli selvästi kysyntää. Tulijoita olisi ollut vielä enemmänkin. Ainoa huono puoli on oikeastaan ollut vaan se, että oma treenaaminen on jäänyt vähemmälle, koska ei ole jaksanut enää kouluttamisen jälkeen niinkään panostaa omiin treeneihin kun aikaa menee kokonaisuudessaan enemmän treeneissä kuin aiemmin. Siihen on kyllä voinut vaikuttaa myös muun elämän kiireet, mutta täytyy keväällä suunnitella omat treenit paremmin ja tehdä niistä tehokkaat, ettei ihan koko ilta mene hallilla. Joka tapauksessa kurssin vetämisestä tulee aina niin hyvä mieli ja tunti vierähtää äkkiä innokkaiden ohjaajien kanssa. Koirakoiden kehityksen ja innostuksen seuraaminen on ihan huippua!

Videosta napsitut hieman huonolaatuiset kuvat

Danan kanssa ollaan siis treenattu koiratanssitreeneissä vähän milloin mitäkin ja olen yrittänyt ideoida Danalle uusia, vaativampia liikkeitä avoimeen luokkaan ja ollaan näitä liikkeitä jo alettu harjoittelemaankin. Keväällä haluaisin päästä sen kanssa korkkaamaan freestylen avoimen luokan, sillä sitten tulee vuosi kuluneeksi siitä, kun saimme kunniamaininnan alokasluokasta. Olisi siis jo aikakin. Kappaletta ja teemaakin ollaan jo makusteltu ja sen verran voin jo tässä vaiheessa paljastaa, että seuraava teemamme on meille molemmille hyvin mieluinen; vesi.


Viime kerralla meille pidettiin HTM-koulutuskerta ja saatiin kyllä erittäin hyviä vinkkejä seuraamispainotteiseen tanssiin. Tärkein oivallus oli huomata se syy, joka on Danan vinon seuraamisen takana. Syy on siinä, että olen ihan tiedostamatta katsonut sitä aina välillä samalla kun se seuraa. Tästä johtuen se aina hakee seuratessa minun kontaktia ja aina kun sitä tapitan, sen asento menee vinoon. Tuo oli tosi tärkeä huomata, jotta voin jatkossa kiinnittää huomiota siihen, miten itse toimin. Minun täytyy enemmän luottaa siihen, että se kyllä seuraa siinä, vaikken sitä vähän väliä katsoisikaan. Lisäksi Danalla toimii paremmin se, että kävelen nopeammin kuin että kävelisin hitaammin. Sen asento on nopeammin kävelyssä suorempi. Lisäksi tietysti takapäänkäyttö treenit jatkuvat kotona. Tässä hieman HTM-videota kun teimme seuraamisharjoituksen musiikkiin:Danan allergiasta sen verran, että talvi näyttäisi olevan hieman helpompaa aikaa iho-oireiden suhteen. Varmasti kuiva ilma vaikuttaa siihen. Ruokavalio on pysynyt samana, aamuruokana saa raakaruokaa (perunaa, porkkanaa ja riistaa) ja iltaruokana kuivamuonaa (Acana singles lamb & okanagan apple). Selvitin kennelliitosta mikä on Apoquel-allergialääkkeen varo-aika, koska se oli minulle mysteeri ja halusin sen tulevaisuutta varten tietää. Lääkehän on suhteellisen uusi, valitettavan kalliskin vielä ainakin tällä hetkellä, mutta onneksi Danan ei tarvitse ottaa sitä kuin tarvittaessa. Puolen vuoden aikana sen on tarvinnut ottaa sitä vain kaksi viikon-parin kestävää kuuria. Kennelliitosta vastattiin, että tällä hetkellä Apoquel-lääkkeen ohjeellinen varoaika on 14vrk. Ei siis paha. Hyvä tietää tämä mahdollisia kokeita varten sitten joskus.

Meidän unelias rullaranne-Dana

Sitten vielä vinkkiä hyvästä tuotteesta, jonka etsin käsiini muutama vuosi sitten kun edesmenneen Minkamme turkki hilseili ja oireili kuivuudesta pakkasten aikaan. Tilasin apteekista Vetriderm turkinkosteutus-suihketta, joka auttaa ihoa ja turkkia kosteutumaan. Se on ollut ihan huippu tuote! Myös hyvin riittoisa, meillä on edelleen se sama 250ml suihkepullo vielä käytössä ja se maksoi alle 15e. Sitä suihkutetaan 1-2 kertaa päivässä ärtyneelle ihoalueelle, eikä huuhdella pois. Voin suositella!


2 kommenttia:

  1. Mä en kestä ku nämä tanssivideot on niin ihania, oon aivan koukussa näihin missä on musiikki, tarttuu sellainen hyvä fiilis! :)

    VastaaPoista