tiistai 19. joulukuuta 2017

Koiratanssin koulutusviikonloppu

Koiratanssijaostomme järjesti viime kuussa viikonloppukoulutuksen, jossa kouluttajana oli Salla Haavisto Etelä-Suomesta, pitkän linjan koiratanssiharrastaja ja koiratanssituomari. Ensimmäiselle päivälle meillä oli suunnitelmissa ryhmäkoulutusta ja toisena päivänä koirakoiden yksityistunnit. Salla pyysi meiltä toiveita ryhmäkoulutuksen ja yksityistuntien aiheista. Sain ostettua lopulta toisenkin yksityistunnin minulle ja Danalle, joten meillä oli yhteensä tunnin verran yksityiskoulutusta, joka olikin tarpeeseen. Minulla oli monenlaisia ideoita, mutta ryhmäkoulutukseen toivoin uusia vaativampia liikkeitä opettelun alle ja jotain uusia harjoitteita. Yksityistunnille toivoin etenkin pakkiin vinkkejä, jonkun uuden hypyn opettelua, minun olan yli kurkkaamista tai tassu/nenäkosketuksen opettamista. Alla pakkivideot, jotka kuvattiin Sallalle näytteeksi Danan tämänhetkisestä pakittamisesta.

"Alustalle" pakitusta

 
Ilman alustaa-pakitusta, jossain vaiheessa alkaa usein venyttelyn tarjoaminen

Ensimmäisenä päivänä oli kolmen tunnin ryhmäkoulutus-sessio, johon Salla oli suunnitellut meille yhteiskoreografian, jonka hän oli tanssinut PM-kisoissa (muistaakseni) aiemmin. Kappaleena oli Michael Jacksonin "Bad", vitsit oli kivaa! Oli tosi hyödyllinen harjoitus ja en ole koskaan ajatellut sitä kappaletta sellaisena, johon voisin Danan kanssa tanssia niin olipa hauska huomata, että kyllä se onnistui. Ryhmäkoreossa oppi paljon liikkumisesta. 
Täältä löytyy meidän ryhmäkoreografia-video: Ryhmätreeni

Sen jälkeen alettiin opettelemaan uusia liikkeitä ja Salla oli taitavasti valinnut aina useamman liikkeen vaihtoehdoiksi, koska ei voi tietää mitä kukin osaa entuudestaan. Juttuja mitä opeteltiin olivat:  sivuaskeleet, jalkasirklaus ja olan yli kurkkaaminen. Etenkin sivuaskeleet ja olan yli kurkkaaminen tuntui meillä rullaavan, mutta jalkasirklaus (Dana pyörii minun jalkojen päällä) on vähän hankalaa raskaamman koiran kanssa niin tehtiin sitten muokkaus siihen ja Dana pyöri minun selän päällä ympäri. Se toimi vähän paremmin. Näistä sekä muiden opettelemista liikkeistä sai kyllä hyvää motivaatiota uuden treenaamiseen.


Toinen päivä koitti ja katsottiin siinä parit yksityistunnit ennen kuin koitti meidän yksityistunnin vuoro. Toisten yksäreiden katsomisesta oppi myös paljon. Aloitimme pakkitreeneistä, jota tehtiin agilityputkien avustuksella. Olin putken toisessa päässä ja Salla oli toisessa päässä palkkaamassa. Dana teki putkien avulla pakittamista selvästi nopeammin kuin yleensä. Oli mukava huomata, että tämä käytäntö selvästi toimi. Omassa harjoittelussa hankaluutta tulee teettämään vain se, että treenissä on oltava mukana toinenkin ihminen palkkaamista varten ja jotain noiden putkien tyyppisiä kujana.
Meitä aina nauratti Danan ilmeet kun se selvästi halusi herkkua ja yritti aina miettiä, että mitä täytyy tehdä, että sen saisi. Oikein näki kuinka aivot raksutti!
Yksityistunnin aikana tuli kyllä paljon asiaa, onneksi kaikki kuvattiin videolle, koska oli kova työmaa pitää kaikki mielessä. Salla sanoi, että Danalle voisi ottaa uutena hyppynä minun käden yli hypyn, jonka voi ajan saatossa sitten muokata ankkurin yli hyppäämiseksi. Lisäksi Sallalla oli monia ideoita mitä Danan kanssa voisi toteuttaa. Dana voisi venytellä ja minä mukamas "istuisin" sen päällä. Lisäksi voisimme tehdä soutuliikettä ja Danalle voisi opettaa ankkurin vetämistä. Näiden opettamista käytiin siinä läpi ja niin se tunti vaan nopeasti vierähtikin. Kyllä oli ihan älyttömän hyödyllinen viikonloppu! Ostettiin Sallalle kiitoslahja ja kiiteltiin, ettei olla kyllä koskaan saatu noin hyvää koulutusta, jossa oli tosi yksilöllisesti mietitty jokaiselle asiaa ja Salla oli niin hyvin paneutunut meidän kouluttamiseen. Kylläpä vaan sai roimasti motivaatiota ja ideoita jatkoon, näitä lisää! Suurkiitos vielä huipulle Sallalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti