tiistai 6. syyskuuta 2016

Pyhäjoen ryhmänäyttely

Kävimme Pyhäjoen Yppärin ryhmänäyttelyssä viikko sitten sunnuntaina. Käytin aamulla Haltin pyörälenkillä ja lähdettiin sitten ajelemaan Elinan luo, josta lähdimme kimppakyydillä kohti näyttelyä. Haltilla oli juoksut meneillään ja yleensä niin ahne tyttö ei ollut nyt niin herkkujen perään. Se vähän jännitti minua, mutta näillä mentiin. Juoksujen aikana tulee sellainen vaihe aina, jolloin Halti ei oikein ole oma itsensä. Haltilla meni ihan mukavasti näyttelypaikalla, jossa riitti paljon vilinää. Välillä piti kevythäkistä jotain haukkua päästää. Kehässä meni myös mukavasti, Halti seisoi ja oli käsiteltävänä hyvin. Halti antoi kivasti mitatakin, ensimmäistä kertaa. Aluksi Halti ei seisonut kunnolla, joten yritin vähän korjata sen asentoa. Tuomari Sakari Poti sanoi, että voikohan tämä näyttää oikein. Mittasi 47cm, mutta sanoi, että "todellisuudessa saattaa olla enemmänkin, mutta tuota se nyt näyttää." Itse en ole kyllä koskaan siitä saanut mitattua sen korkeampaa. Kehät olivat melko pieniä. Haltin takana seisotettiin narttua Haltin pepun lähellä ja tämä narttu haisteli Haltia aika intensiivisesti. Aika pitkään Halti sieti sitä ennen kuin sanoi, että nyt ei ole kiva.

Halti oli nyt ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Sakari Poti oli mukava tuomari, joka lähestyi koiraa aika lempeästi mittakepin kanssa. Paljon se mittasi koiria, hyvin vähän kopeloi. Liikkeet katsoi tarkkaan. Oli ihan mielenkiintoista saada tietää Haltin virallinen koko. Halti sai EH:n ja pääsi kilpailuluokkaan. Kilpailuluokassa juostiin ympyrää ja Haltin takana oleva narttu tuli taas ihan liki Haltin peppua aivan kuin olisi yrittänyt haistella niin Halti ärähti sille, jolloin se narttu ärähti takaisin ja ne siinä sitten ärähtelivät toisilleen. Yritin rauhoittaa Haltin, mutta siinä vaiheessa oltiin juostu jo se kaksi kierrosta ja tuomari kätteli sanoen vähän huvittuneesti, että tämä kaveri pyysi päästä neljänneksi.


Arvostelu:
Keskikokoa selvästi kookkaampi. Mittasuhteiltaan hieman pitkä. Hieman kevyt, kaunispiirteinen pää. Hyvä runko ja raajat. Turkki ei parhaimmillaan. Hyvä häntä. Suora, hyvä liike. Terhakka luonne. Koko 47 cm. AVO-EH, AVK4.


Olen kyllä tyytyväinen, että Halti sai vihdoin sen EH:n, jonka se minusta on todellakin ansainnut. Joskus kun se olisi kunnolla turkissa niin ERI:kään ei varmaan olisi mikään mahdottomuus, mutta minulla ei varmaan niin kauas mielenkiinto riitä itsellä. Tai mistäpä sitä koskaan tietää, jos joskus siltä tuntuu, niin voihan tyttöä sitten taas käyttää näytillä. EH on oikein hyvä, Haltin näköinen tulos ja me tyydytään tähän. Voidaan hyvillä mielin keskittyä taas enempi harrastelutouhuihin Haltin kanssa kun on tämä näyttelytulos saavutettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti