perjantai 23. syyskuuta 2016

Isterinkoski

Kävimme kauniilla Isterinkoskella retkellä ja täytyi taas vaan ihmetellä kuinka upeita paikkoja omasta kotikunnasta löytyy. Nuo joet tekevät paljon tähän luontomatkailuun täällä päin. Isterinkoskelle pääsee ajamalla Muhoksen keskustasta Utajärven suuntaan 8km, josta kääntyy tie Muhosperälle. Muhosperäntietä ajetaan n.6km perille. Google maps osaa myös opastaa hyvin paikalle. Isterinkoski virtaa Poikajoessa, joka on Muhosjoen sivujoki.

Kosken silta

Tie syrjäiseen Hirsijärven kylään on ylittänyt joen tästä kohtaa. Muutamien kymmenien metrien päässä, joen jyrkimmässä kohdassa on ollut vesimylly. Kevättulva rikkoi lopullisesti myllyn v. 1922.

Kapeahkoa tietä ajetaan vähän matkaa ennen koskea

Kävelytie parkkipaikalta koskelle

Sillalta kuvattuna pätkää koskesta

TulistelupaikkaMetsänhaltija kiipeili ketterästi paikkaan kuin paikkaan

Kuohuja

Isterinkosken kohdalla Poikajoki virtaa pitkin vanhaa peruskalliota, joka viettää jyrkästi kohti hautavajoamaa eli Muhos-muodostumaa. Koskijakson putouskorkeus on noin 30m. Joki on ennen ollut tärkeä kalavesi jokivarren asukkaille ja jokilaakson niityiltä on saatu karjanrehua. Monet tervahaudan pohjat jokivarren kangasmailla osoittavat, että elantoa on saatu myös tervan myynnillä.
Harvinaista kasvillisuutta näkee täällä


Joitain kävelyreittejä alueelta löytää, mutta varsinaista rengasreittiä tai merkittyä luontopolkua ei ole. Isterinkoskella voi myös retkeillä, sillä parkkipaikan läheisyydestä löytyy grillipaikka. Isterinkoski on tosi kaunis luontomatkailukohde, täytyy päästä pian uudestaan!


Suurimmalla putouksella

Hempeilyä Haltin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti